Menu

CSS 3

Cascading Style Sheets

Het ontwerp omzetten naar code

CSS is bedoelt voor het opmaken en vormgeven van websites. CSS staat voor Cascading Style Sheets en de 3 staat voor de laatste versie. Zonder CSS heeft een website geen eigen vormgeving, worden alle waardes die zijn ingevoerd in een HTML-bestand onder elkaar gezet in de browser en wordt een website volgens de "interne style sheet" van de browser getoond. Deze interne stylesheets van browsers zijn heel basic zoals in het onderstaande voorbeeld is te zien.

Winq.nl - Een pagina zonder CSS (links) & met CSS (rechts)

Met CSS zetten wij het ontwerp (zoals kleuren, hoogte, breedte en lettertype) van een pagina om naar code. Tot op de pixel nauwkeurig plaatsen wij elementen met CSS op de juiste positie, zoals is te zien in de bovenstaande foto.

Verschillende browsers

Elke browser reageert anders op CSS, omdat verschillende browser-types of -versies bepaalde CSS-waardes wel of juist niet ondersteunen. Dit betekent dat wij aan de start van elk project bepalen voor welke browsers het systeem wordt gemaakt.

Responsiviteit

Met CSS worden websites responsive gemaakt, zodat een webpagina werkt op alle gewenste apparaten. In CSS-bestanden geven wij aan hoe elke waarde moet reageren op verschillende schermresoluties.