Menu

Python

Back-end taal

Python

Python is een back-end programmeertaal die begin jaren '90 is ontworpen en ontwikkeld door de Nederlander Guido van Rossum. De naam Python is niet afgeleid van de wurgslang, Python heeft haar naam te danken aan het favoriete televisieprogramma van Guido, namelijk Monty Python's Flying Circus.

De taal is in de lift en groeit exponentieel, waar andere programmeertalen op hetzelfde niveau blijven hangen of in populariteit afnemen. Python is zo populair omdat het breed inzetbaar is van web- en API-ontwikkeling, videogames, systeem automatisering, kunstmatige intelligentie tot machine learning.

Verwachtte groei van de meest gebruikte back-end programmeertalen

De achterban van Python is enorm en blijft groeien, dit heeft als voordeel dat er meer ondersteuning is en meer technieken beschikbaar zijn. De overstap van een back-end programmeertaal zoals PHP naar Python is een verstandige keuze, omdat je de kans verkleint dat jouw systeem achter loopt op de mogelijkheden binnen het wereld wijde web. Ook wij hebben een aantal jaar geleden bewust gekozen om over te gaan op Python als onze hoofd programmeertaal.